#WordlessWednesday tiistaina – Utah Salt Flats

jakaminen on välittävä!

Jaa

Twiitti

Jaa

Sanaton keskiviikko on suorana lähetyksenä theHealthymoms.net ja Talbertzoo.com. Linkittää sanaton keskiviikkoviesti.

Tällä viikolla matkustimme Chicagosta Sacramentoon, Kaliforniaan vierailemaan perheeseen heinäkuun neljännellä. Ajoimme Salt Lake Cityn, Utahin läpi ja näimme suolahuoneistot. Sivusto vaikutti lapsiin, koska se näyttää lunta, mutta lämpötilan ollessa lähellä 90 astetta, tiesimme, että lumen oli mahdotonta olla maassa.

Ajoimme myös osaa suuresta suolajärvestä. Olin utelias siitä, miksi järvi oli niin suolainen. Kun etsin sitä, tämän olen oppinut.

”Suuri suolajärvi on suurin luonnollinen järvi Mississippi -joen länsipuolella. Nykyisellä tasolla suuri suolajärvi on noin 75 mailia pitkä ja noin 35 mailia leveä. Useissa leveissä tasaisissa altaissa sijaitseva vesivivun nousu laajentaa järven pinta -alaa huomattavasti. Ensimmäiset tieteelliset mittaukset tehtiin vuonna 1849 ja koska silloin järven taso on vaihdellut 20 jalkaa, siirtämällä rantaviivaa joissakin paikoissa jopa 15 mailia. Suuri suolajärvi on suolainen, koska siinä ei ole poistoaukkoa. Sivujoet tuovat jatkuvasti pieniä määriä suolaa, joka on liuennut makean veden virtaukseen. Kerran suuressa suolajärvessä suuri osa vedestä haihtuu jättäen suolan taakse. Suuri suolajärvi on Bonneville -järven jäännös; Suuri jääkausi, joka nousi dramaattisesti pienestä suolaliuosjärvestä 30 000 vuotta sitten. Bonneville -järven näkyvimmät muistutukset ovat muinaiset terassit, jotka on syövytetty maisemaan entisten rantojen varrella. Terassit heikensivät aaltotoimenpiteitä ja ovat suhteellisen tasaisia ​​alueita, jotka seuraavat ääriviivat. Katso etelään Buffalo Pointista poikkeuksellisen näkymän Bonneville -järvestä, joka on kaiverrettu saarelle jopa tuhannen jalan suuren suolajärven pinnan yläpuolelle. Jääkauden jälkeen maapallon ilmasto tuli kuivemmaksi ja Bonneville -järvi vähitellen laskivat suuren suolajärven muodostamiseksi. Suuri suolajärvi on liian suolaliuos kalojen ja monien muiden vesilajien tukemiseksi. Monen tyyppiset levät asuvat järvessä. Suolaveden katkarapu ja suolaveden kärpäset voivat sietää korkean suolapitoisuuden ja ruokkia leviä. Suolaveden katkarapujen munat korjataan kaupallisesti ja myydään ulkomaille katkarapun ruoana. Usein pahoinpidelty suolaveden kärpäs ei pure tai laskeudu ihmisille ja ovat ensisijainen ravintolähde monille järvelle muuttaville lintuille. Monille kesälehden kärpäsille muodostaa renkaan koko rantaviivan ympärille ja uskalla harvoin paljon enemmän kuin muutaman metrin päässä veden reunasta. Biologit ovat arvioineet väestönsä olevan yli sata miljardia.

Jatkuvalla suurella suolajärvillä on turhautuneita yrityksiä kehittää rantaviivaa. Seurauksena on, että suuri osa järvestä soi kattavat kosteikot, jotka tekevät loistavista suolajärvestä yhden tärkeimmistä resursseista muuttamis- ja pesä lintuille. ”

Aiheeseen liittyvä 8 todistettua tapaa kollageeni voi parantaa talvikauden ihoa

Vieraile näissä upeissa blogeissa, joissa Healthy Mothers -blogilehti linkittää joka viikko.

Tämän #BLoghopin säännöt

Jätä minulle kommentti, jotta voin käydä blogissasi.

Visit talbertzoo.com to leave your link.

Visit the other blogs linking up. 

If you would like to receive notifications about healthy living tips, health news, parenting and posts, please subscribe through email and follow us on Facebook, Pinterest , Bloglovin , Google+, and Twitter. Tilaa uutiskirjeemme. join our Social Network

Link to this post:#WordlessWednesday on a Tuesday – Utah Salt Flats

0/5

(0 Reviews)

Jakaminen on välittämistä!

Jaa

Twiitti

Jaa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post